Astrologia poate îmbunătăți relația părinte-copil

"Copiii voştri nu sunt copiii voştri.
Ei sunt fiii şi fiicele Vieţii

Ei vin prin voi dar nu din voi,
Şi, deşi sunt cu voi, ei nu sunt ai voştri.

Puteţi să le daţi dragostea, nu sunt şi gândurile voastre,
Fiindcă ei au gândurile lor.
Le puteţi găzdui trupul dar nu şi sufletul,
Fiindcă sufletele lor locuiesc în casa zilei de mâine

Puteţi năzui să fiţi ca ei, dar nu căutaţi să-i faceţi asemenea vouă,
Pentru că viaţa nu merge înapoi, nici zăboveşte în ziua de ieri.”

Extras din cartea „Profetul” de Kahlil Gibran

Da, articolul de astăzi este despre relația dintre copii și părinți, sau mai bine spus, este despre modul în care astrologia poate ajuta la îmbunătățirea acestei relații.

Si dacă tot este un articol despre copii, haideți să începem cu o scurtă poveste:

“Au fost o dată ca niciodată 12 semne zodiacale care trăiau pe Pământ: Berbecul, Taurul, Gemenii, Racul, Fecioara, Leul, Balanța, Scorpionul, Săgetătorul, Capricornul, Vărsătorul și Peștii.
Ele se aflau pe de o parte la cheremul capriciilor celor 10 zei ai Cerului – Soarele, Luna, Mercur, Venus, Marte, Saturn, Jupiter, Uranus, Neptun și Pluto – și pe de altă parte, se aflau la cheremul spiritelor Pământului, reprezentate de cele 12 Case astrologice.

După ce vreme de multe secole, fiecare zodie a încercat să se descurce pe cont propriu să supraviețuiască, au realizat într-o bună zi că au șanse mai mari de reușită dacă formează alianțe cu celelalte semne zodiacale. Astfel, în funcție de ce trăsături aveau în comun și cât de bine se înțelegeau între ele, s-au format 4 echipe numite elemente:
- Elementul Foc format din Berbec, Leu și Săgetator;
- Elementul Pământ format din Taur, Fecioară și Capricorn;
- Elementul Aer format din Gemeni, Balanță și Vărsător;
- Elementul Apă format din Rac, Scorpion și Pești.

Văzând că existența lor a devenit mult mai liniștită după ce au început să lucreze în echipe, și pentru că au început să apară afinități între diverse elemente, s-au format și două alianțe care să ofere o protecție suplimentară zodiilor în fața capriciilor zeilor și a presiunii celor 12 case. Aceste alianțe poartă numele de polarități:
- Polaritatea Yang formată din echipa Focului și a Aerului;
- Polaritatea Yin formată din echipa Pamantului și a Apei.

Și astfel toate zodiile au trăit fericite până la adânci bătrâneți….”

Însă în viața reală, lucrurile se complică puțin. Pentru că în viața reală, omul are o personalitate complexă care îmbină cel puțin două din elementele Apă, Aer, Foc și Pământ, iar dacă cele 2 elemente fac parte din polarități diferite – Yin si Yang, apar conflictele interioare, apar situațiile în care acționăm într-un mod pe care nu îl recunoaștem ca fiind al nostru și care duc la confuzie și la întrebarea: cine sunt eu cu adevărat - cel pe care îl cunosc sau necunoscutul care apare și mă surprinde din când în când?

Adăugați acum încă un ingredient – relaționarea cu o altă persoană la fel de complexă. Și această persoană nu este doar cineva cu care interactionați, este o persoană la formarea al cărui caracter contribuiți, este o persoană în a cărui șlefuire reprezentați factorul principal – este propriul vostru copil.

Primii șapte ani de viață sunt definitorii în conturarea personalității unui copil, sunt anii în care învață să-și identifice nevoile și să-și trăiască emoțiile, să comunice și să exprime ceea ce vrea sau simte, învață să primească și să dăruiască iubire, să acționeze și să-ți impună vointa. Iar principalul mod al copiilor de a învăța in primii șapte ani de viață este prin imitare. Și vor imita persoanele care le sunt cele mai apropiate – proprii părinți. Și asta poate funcționa bine în condițiile în care harta astrologică a părintelui are elemente comune cu ale copilului: ori face parte din același element – să zicem că sunt amândoi zodii de Foc - sau măcar din aceeași polaritate - sunt unul Foc și celălalt Aer.

Ce se întâmplă însă când părintele aparține nu doar unui element diferit, dar și unei polarități diferite? Să zicem că părintele este Foc Yang, iar copilul este Apă Yin. Copilul se va simți neînțeles, va încerca să se muleze după personalitatea părintelui și va porni la drum cu o personalitate împrumutată, care nu îl reprezintă si care îl poate duce pe o direcție care pe lângă faptul că nu îl reprezintă, nu îi va aduce nici o împlinire sau satisfacție.

Astrologia poate ajuta părinții să își înțelegă copii mai bine. Îi poate ajuta să înțeleagă deosebirile dintre ei și copii lor, astfel încât să își crească copii conform înclinațiilor acestora și nu conform propriilor personalități. Astrologia poate ajuta părinții cum să construiască o punte prin care să ajungă la un copil a cărui fire este total diferită de a lor, îi poate ajuta să înteleagă cum pot să cizeleze toate aspectele personalității unui copil mentionate mai sus – emoții, comunicare, mod de a primi și da afecțiune, mod de a acționa – chiar dacă aceste aspecte sunt total diferite de modul lor de a fi.

Mai mult decât atât, astrologia poate ajuta părinții să identifice talentele și darurile cu care copii vin. Nici un parinte nu ar trebui să-și modeleze copilul conform propriului său drum în viață sau să forțeze copilul să dezvolte pasiuni și să aibă activități pe care părintele regretă că le-a abandonat la un moment dat sau că nici măcar nu le-a dat curs. Ce pot face părinții este să-și expună copii la situații și oportunități care scot la iveală talentele unice ale copilului, iar harta astrologică poate identifica atât aceste talente cât și provocările pe care un copil le va înfrunta în manifestarea lor.

Obiectivitatea unei hărți astrologice poate ajuta un părinte copleșit de valurile emoționale ale vieții de familie să-și recapete perspectiva, compasiunea și blândețea atât față de el însuși, cât și față de propriul copil.

“Voi sunteți arcul din care copiii voștri, ca niște săgeți vii, sunt trimiși înainte.
Arcașul vede ținta pe calea infinitului și El vă îndoaie cu puterea Lui, ca săgețile Lui să meargă iute și departe.
Fie ca îndoirea voastră în mâna Arcașului să fie către bucurie; căci așa cum El iubește săgeata care zboară, la fel iubește El și arcul cel stabil.”

Extras din cartea „Profetul” de Kahlil Gibran

Comments are closed.