Orice început începe cu un sfârșit

Pe 20 martie 2015, în prima parte a zilei, va avea loc o nouă eclipsa solară la 29 de grade Pești. Ce semnificație are numărul exact de grade la care se întâlnesc Soarele și Luna rezultând eclipsa? Una destul de mare, fiecare grad al unei zodii alterând aspectele dintre planetele care se întâlnesc în acel punct, iar gradul 29 al fiecarei zodii este recunoscut ca fiind destul de instabil și impredictibil. Însă de data aceasta, influența mai puțin pozitivă dată de gradul 29 este contrabalansată de Saturn care aspectează favorabil Soarele și Luna din Săgetător. Și de poziționarea plantelor Venus, Marte și Neptun în semnele pe care le guvernează, deci în poziții de putere, în care se simt confortabil și pot fi generoase.

Aș compara peisajul astrologic din 20 martie cu o petrecere la curtea regelui. Regele – Soarele – și a lui regina, Luna – sărbătoresc 29 de ani de căsătorie. Sunt la fel de îndrăgostiți și romantici ca în ziua în care s-au căsătorit, la fel de convinși că sunt suflete pereche deși unul reprezintă ziua, lumina, veselia, entuziasmul, spontaneitate și franchețea iar celălalt este noaptea, misterul, romantismul, senzualitate, imprevizibilul. Saturn – marele sfetnic - are grijă ca toată lumea să se distreze, să se simtă bine și să i se acorde atenția cuvenită. Pentru că s-au simțit deosebit de bine, invitații de onoare la această petrecere - marele general Marte, frumusețea curții Venus și magul Neptun, hotărăsc să binecuvânteze poporul cu niște daruri.

Light the way(1)

Neptun decretă că este o noapte magică în care oamenii pot găsi un nou ideal care să-i inspire, un nou obiectiv care le va modifica direcția în viața. Marte le transmite curajul de a acționa pentru atingerea acestui ideal, iar Venus sădește semințele unei noi iubiri – fie că este dragostea pentru un alt suflet sau descoperirea unei pasiuni sau hobby care să le încânte inima și să le bucure zilele.

Însă prorocirea este facută la curtea Soarelui și a Lunii, a celor două principii opuse care și-au putut menține dragostea doar prin găsirea și menținerea punctului de echilibru. Așadar și darurile primite în această zi au două laturi care trebuie echilibrate – descoprirea unui nou ideal, a unei noi iubiri sau pasiuni, implica renunțarea la ceva care nu mai funcționează, reprezintă desprinderea și renunțarea la o relație care nu mai funcționează, la o direcție care nu duce nicăieri, la un job care nu ne mai aduce nici o satisfacție. Doar abandonând consțient lucrurile, locurile, oamenii și situațiile care nu ne mai sunt benefice, dăm voie darurilor să pătrundă în viața noastră, dăm voie noilor energii să se manifeste și să ne aducă bucurie.

Mesajul eclipsei solare din 20 martie este ca orice început începe cu un sfârșit.

Este ca și cum ai fi într-un bar cu o prietenă care din momentul în care observă că începi să te amețești, începe să îți înlocuiască cocktailul cu alcool cu unul fară alcool. Termini seara ametiță și binedispusă, dar ajungi în sigurantă acasă.

La această eclipsă poți juca rolul bunului samaritean din povestea de mai sus sau poți fi cea care beneficiază de ajutor, deși e posibil ca ambii să beneficieze și să primească ajutor în urma acestei eclipse și asta se întâmplă din cauza dualității Peștilor.

Comments are closed.