Sportivi celebri – The Big Guys

Deși există o preconcepție – mai ales în Statele Unite – că yoga este pentru femei (și mai ales pentru femeile care arată trăznet și musai poartă colanți), am avut surpriza să descopăr caă există mulți sportivi, inclusiv barbați, care au ales yoga și au făcut din această practică un obicei.

  1. Shaquille O’Neal

La Shaq, practica de yoga a început spre sfârșitul carierei sale. Era jucator la Cleveland Cavaliers, unul dintre cluburile din NBA care a angajat un instructor de yoga pentru echipa. Avea nevoie de ceva care sa il ajute sa continue si sa isi mentina nivelul fizic si de energie, asa ca s-a dus intr-o zi la ora de yoga. Se pare ca nu i-a iesit foarte bine din prima. „Sunt cel mai prost practicant de yoga” a fost prima reactie a lui Shaq. Insa practica lui a continuat, iar gigantul care spargea panoul de basket la dunk a reusit sa faca ceea ce multi isi inchipuie ca e doar pentru oameni supli si flexibili.

  1. LeBron James

LeBron James

The King a inceput practica de yoga tot la Cleveland. Avea ceva probleme cu spatele si i s-a recomandat yoga. Apoi a plecat la Miami si a continuat sa faca yoga, practica pe care el o recomanda ca pe o tehnica buna pentru corp, dar si pentru minte, si pe care o crediteaza pentru rezistenta lui fizica si prevenirea accidentarilor. „Daca yoga functioneaza pentru toata lumea? Nu stiu, dar pentru mine functioneaza!”

  1. All Blacks

all blacksM-am bucurat cand am aflat ca echipa de rugby a Noii Zeelande face yoga. Pentru cei care nu sunt familiari cu acest sport, Noua Zeelanda este una dintre cele mai mari echipe din istoria rugby-ului si actuala campioana mondiala. Mai sunt faimosi pentru Haka, acel ritual indigen pe care il fac inaintea fiecarui meci. Deci iata, chiar si cei mai mari si mai fiorosi sportivi descopera yoga si primesc aceasta practica si beneficiile ei in viata lor.

Mai sunt multi sportivi cu rezultate senzationale care fac yoga si va voi povesti despre ei in materiale viitoare. Este inceputul unui curent de ajustare a pregatirii sportive de care nu putem decat sa ne bucuram, caci aduce beneficii sportivului – atat corpului, cat si mintii si linistii interioare a acestuia.

 

Photos courtesy of stack.com

[/mp_span] [/mp_row]

Comments are closed.