Zodia în care ne naștem din perspectivă karmică

Într-un univers în care nimic nu e întâmplător, ce determină un suflet să-și aleagă o anumită zodie? Care sunt motivele pentru care o persoană se naște în zodia respectivă?  Haideți sa descoperim care sunt provocările și lecțiile celor 12 zodii.

Berbecul

Scopul celor născuți în această zodie este să învețe curajul. Asta nu înseamnă că nu trebuie să le mai fie frică, dimpotrivă, învățarea curajului presupune să fie îngroziți de ceva și cu toate aceastea să facă fix acel lucru care îi îngrozește, fără a-și nega frica, fără a încerca să o facă să dispară, ci pur și simplu trecând prin ea. Curajul Berbecului este abilitatea de a-și identifica fricile, de a învăța să trăiască cu ele și de a nu le lăsa să ia decizii în locul lui.

 Taurul

Ce caută Taurul? Pace. Securitate. Blândețe. Naturalețe. Simplicitate. Liniște. Dacă te-ai născut în această zodie, Dumnezeu te-a trimis pe Pământ și ți-a zis “misiunea ta este să te calmezi și să încetinești ritmul”. Taurii învață în această viață cum sa obțină calmul interior, cum să se reconecteze la corp, la propriile instincte, cum să se reîntoarcă la natură și cum să trăiască în armonie cu legile naturii.

Gemenii

Mirarea şi curiozitatea devin cele mai bune prietene ale Gemenilor. Pentru cei născuți în această zodie, Universul se transformă într-un loc minunat, plin de suprize şi de miracole. Gemenii învață să trăiască într-o lume în permanentă mişcare, în permanentă schimbare, în permanentă evoluție. Ei au venit aici sa dezvăluie o nouă perspectivă asupra lucrurilor deja cunoscute, asupra situațiilor repetitive şi a oamenilor familiari.

Racul

Racul călătorește pe tărâmul sentimentelor și al imaginației, el învață să își asculte inima și să își dezvolte abilitatea de a simți. Sensibilitatea și vulnerabilitatea îl însoțesc la fiecare pas și doar întelepciunea de a alege cui să îi arate aceste laturi îl va feri de dezamăgiri și de impulsul de a se retrage în propria cochilie. Misiunea Racului este să aibă grijă mai întâi de el și abia apoi de ceilalți, să se vindece mai întâi pe el și pe cei din jur.

Leul

Menirea Leului este să integreze sentimentul de apartenență – la o familie, la un grup de prieteni, în această lume. Leul are nevoie să manifeste în exterior toate procesele sale interioare și are nevoie de o audiență în fața căreia să se exprime. Confortul său emoțional depinde de acceptarea spontană și necondiționată a cine este el cu adevărat, de aceea alegerea audienței potrivite în fața căreia să perfomeze, devine esențială. Pentru asta, Leul trebuie să învete să-și depășească frica de nu fi respins și să învețe că oamenii potriviți sunt cei care îi inspiră sentimentul de bucurie, chiar dacă îi spun uneori adevăruri neplacute, si nu cei care îi încântă ochii și îi periază orgoliul.

Fecioara

Fecioara știe în orice moment cu certitudine 2 lucruri: care este potențialul maxim pe care îl poate atinge în orice face și cât la sută din el a atins până în momentul prezent. Atingerea acestui potențial este forța nevăzută care o mână mereu pe Fecioară, care o motivează să nu stagneze, să nu se oprească din evoluție. Tot ce trebuie să facă este să se lase purtată de această fortă și să învețe să nu cadă în capcana unei permanente nemultumiri generată de căutarea perfecțiunii - niciodată suficient de bună, suficient de rapidă, suficient de eficientă. Pentru a evita această capcană, Fecioara va avea mereu alături oameni care să o sfătuiască și să o îndrume, trebuie doar să învețe să discearnă între maeștrii autentici și cei falși.

Balanța

Misiunea Balanței? Atât de simplu de spus și atât de greu de realizat: obținerea liniștei interioare și a echilibrului. Iar această liniște se poate obține doar prin exercitarea voinței, a capacității conștiente a minții de a controla sistemul nervos. Balanța trebuie să învețe să recunoască simptomele dezechilibrului emoțional și să le oprească înainte de a începe, să nu lase scânteia să declanșeze focul. Iar scânteia care declanșează focul este indecizia.
Balanța poate sta la o intersecție de drumuri, paralizată de gândul că dacă alege drumul din stânga va fi bântuită de drumul din dreapta și invers. Neadoptarea nici unei poziții ferme va duce la creșterea tensiunii interioare și a agitației. Balanța trebuie să accepte că nu își poate menține opțiunile deschise pentru totdeauna. Mintea e vastă - în mintea Balanței pot exista ambele posibilitati, dar viața e mult mai strictă. În viață Balanța trebuie să învețe sa aleagă.

 Scorpionul

Nici un semn nu privește cu atâta intensitate în profunzimile sufletului celuilalt. Nici un semn nu e atât de înclinat spre reprimarea și negarea a ceea ce intuiește că se ascunde în propriile-i profunzimi. Venit aici să învețe cum să plonjeze în adâncul psihicului său și cum să aducă în conștient fricile și rănile cele mai ascunse, pentru cel născut sub semnul acestui arhetip a sosit vremea să pornească într-o călătorie de introspecție. Scopul Scorpionului este să trăiască fiecare moment ca și cum ar fi ultimul și să-și alinieze acțiunile sentimentelor, iar pentru asta trebuie să dărâme orice zid care-i împiedică sentimentele să intre în conștiință. El trebuie sa aibă curajul să simtă orice, oricât de înspăimântătoare ar fi simțămintele respective si indiferent ce implicații ar avea asupra vieții lui.

Săgetătorul

Săgetătorul este într-o permanentă căutare. Ce urmărește, ce caută? Experiențe care să-l scoată din zona familiarului, din punctul de confort. De ce are nevoie pentru a le trăi? De libertate. Dar pe câtă nevoie are de libertate, pe atât de ușor o cedează. Și cel mai ușor o cedează în numele dragostei.

Capricornul

Capricornul este simbolul puterii absolute. Odată ce și-a fixat obiectivul, devine invincibil. Trebuie doar să aleagă și nimic nu îl mai poate opri. Ce trebuie să învețe Capricornul este integritatea și dominarea voinței asupra emoțiilor, nevoilor. Motto-ul lui trebuie să devină :"Modul de a mă comporta e dictat de voință. Acțiunile îmi reflectă intențiile."
Căsătoria dintre imaginea publică și propria esență este scopul Capricornului, unitatea dintre interior și exterior exprimată pe scena socială. Însă în tot acest proces, Capriconul are nevoie să înțeleagă că nu are nevoie de aprobarea și adularea celorlalți, are deja respectul de sine și știe cine este.
Calea capricornului necesită un control de sine absolut și infailibil. Aplicat corect, acest auto control îi vizează comportamentul, aplicat greșit îi va suprima răspunsurile emoționale la evenimentele vieții. Și în acest caz, Capricornul va sfârși ca victima a rolului și responsabilităților - bogat, influent, plin de succes - dar la fel de singur ca un bob de nisip zburând în vidul dintre stele.

Vărsătorul

O femeie de 80 de ani apare la știrile de seară. A escaladat Everestul. Lumea se miră de curajul ei, însă nu conștientizează că cea mai mare parte din acest curaj l-a folosit pentru a ajunge la poalele muntelui, nu pentru a-l urca. Alegerea de a deveni persoana care să escaladeze muntele Everest este de fapt cea mai mare realizare a acestei femei. Probabil părinții au dorit sa o mărite cu băiatul vecinilor, student la Medicină. Cu siguranță societatea a constrâns-o să adopte stilul de viață acceptat și trăit de toți ceilalti din jurul ei - carieră, familie, copii, ridicând o groază de “munți” între ea și Everest. Nu toată lumea a venit în această viață ca să escaladeze munți. De fapt, cei mai mulți dintre oameni pot trăi experiențele de care sufletul lor are nevoie trăind vieți absolut normale și convenționale. Convenționalul nu este un păcat pentru celelalte zodii, însă devine un păcat capital pentru Vărsător. Experiențele care hrănesc sufletul Vărsătorului sunt dincolo de ceea ce societatea consideră acceptabil și cu siguranță nu sunt cele pe care părinții le-au plănuit pentru el. Scopul evolutiv al Vărsătorului? Libertatea, individualitatea, abilitatea de a-și alege propria cale, de a face ceea ce vrea chiar dacă va fi stigmatizat de societate. Mai mult decât atât, Vărsătorul trebuie să învețe să-și asume că el este cel care va deschide noi drumuri pentru omenire, cu toate că asta va duce la propria proscriere: mușcând din mărul cunoașterii, Eva n-a schimbat doar cursul istoriei omenirii, ea a dat naștere libertății umane.

Peștii

Este dificil de descris scopul evoluționist al Peștilor fără folosirea unui limbaj mistic, pentru că Peștii sunt semnul zodiacal care are în permanență deschis canalul de comunicare cu cealaltă latură a acestei realități, cu planul subtil al energiilor, al lucrurilor nespuse dar intuite, nevăzute dar știute instinctiv. Obiectivul Peștilor în această viață este conștientizarea, ei trebuie să învețe să își schimbe modul în care le funcționează mintea. Este esențial pentru Pești să înteleagă că ei nu sunt mintea lor și să devină conștienți de faptul că sunt conștiința care observă personalitatea și se exprimă prin intermediul ei. Peștii învață detașarea, învață că această viață e doar o piesă de teatru în care fiecare joacă un rol. Și rolul jucat de fiecare are scopul de a-l învăța lecțiile pe care sufletul și le-a setat să le asimileze în această viață. Însă riscul pentru Pești este ca această înțelegere să îi sperie și să-i facă să fugă din realitatea fizică în lumea propriei imaginații, lume care poate fi hrănită de orice de la alcool și droguri până la carți, muzică, televizor, mâncare, sex sau somn.

Comments are closed.