Cui îi foloseşte astrologia?

Astrologia a avut întotdeauna rolul său în istoria omenirii, a făcut parte mereu din vieţile noastre, influenţând soarta oamenilor, a ţărilor şi a structurilor de putere existente în ultimele mii de ani pe pământ.  Dacă până în evul mediu, rolul ei era recunoscut de toată lumea, treptat a ajuns să fie folosită doar de oamenii în poziţii privilegiate cu scopul de a-şi menţine puterea şi controlul, practicalitatea şi utilitatea ei fiind uitată în timp de “oamenii din popor”.

Însă în aceste vremuri în care începem să ne amintim rolul nostru de creatori şi să ne asumam responsabilitatea propriei sorţi, astrologia îşi reia rolul de instrument ajutător, menit să ne ghideze să navigăm într-un mod conştient şi asumat pe harta vieţii. Depinde de fiecare dintre noi dacă alegem sau nu să folosim întelepciunea acestei arte străvechi.

Se spune că cei care nu învaţă din propriile greşeli sunt condamnaţi să le repete.  În momentul în care devenim adulţi, începem să înţelegem că există mai mult in spatele ciclurilor anuale decât Crăciunul şi Anul Nou. Din punctul meu de vedere, prima criză majoră a omului modern are la bază teama că propria viaţă e setată să se repete conform unui tipar construit până atunci, şansele de schimbare fiind mici. În astrologie, această criză e declanşată de întoarcerea planetei Saturn în semnul zodiacal în care se afla în momentul naşterii, se produce în jurul vârstei de 30 de ani şi aduce cu sine întotdeauna schimbări importante în atitudinea noastră faţă de modul în care privim viaţa. Iar acesta este doar unul din aspectele de care astrologia ţine seama.

În fiecare moment plantăm seminţele unor gânduri şi acţiuni care vor avea sau nu finalitate, care se vor dovedi a fi un succes sau un eşec.  Câteodata conştientizăm că eşecul unor acţiuni se datorează exclusiv momentului nepotrivit, însă am pierdut vechea invăţătura de a ne ghida acţiunile conform fazelor lunii sau a anumitor cicluri planetare. În trecut, toate actiunile oamenilor erau coordonate pe baza mişcării lunii pe bolta cerească – ţăranii de exemplu obişnuiau să planteze seminţele doar în faza de lună nouă, ştiut fiind faptul că este cea mai bună perioada pentru a avea plante sănătoase şi recoltă bogată. Şi noi putem invăţa cu ajutorul astrologiei să ne sincronizăm cu ciclurile naturale, să învăţăm să fim în armonie cu natura şi cu universul.

Relaţiile reprezintă un punct major de interes pentru noi toţi, însă mai mult ca niciodată haosul este prezent în relaţionarea dintre oameni. Şi aici astrologia ne poate furniza informaţii valoroase prin analiza compatibilităţii dintre două persoane pe baza astrogramelor natale sau a momentului în care s-au cunoscut.

Când un copil se naşte, ştiu părinţii cu adevărat care sunt trăsăturile personalităţii, calităţile pe care trebuie să le dezolte şi misiunea pe care o are de îndeplinit sufletul care i-a ales? Credinţa conform căreia copilul este considerat “o foaie albă de hârtie” la naştere s-a dovedit catastrofică pentru dezvoltarea noastră ca indivizi şi ca societate.  Imaginaţi-vă coeziunea, forţa şi stabilitatea unei familii care cunoaşte dinamica psihologică a copilului, talentele şi calităţile sale încă de la naştere.

Astrologia evoluţionistă pe care o aplic şi în care cred  este un instrument viu, în continuă mişcare, adaptabilă şi care ajută oamenii în procesul evoluţiei început la naştere şi care se termină cu moartea. Dacă astrologia “modernă” pune accentul pe descrierea caracterului unei persoane, fără a încerca să inţeleagă legea naturală a cauzei şi a efectului, astrologia evoluţionistă are la bază acest principiu: este legea cauzei şi a efectului cea care oferă o perspectivă diferită a astrogramei natale şi anume că noi suntem responsabili pentru crearea realităţii în care trăim - nu există victime. Astrologia evoluţionistă are capacitatea de a revela cauzele şi efectele activate de oameni în vieţile anterioare şi de a răspunde la întrebarea “De ce mă aflu eu aici şi care sunt lecţiile pe care trebuie să le invăţ?”

În ce lume diferită am trăi dacă am reuşi să ne înţelegem cu adevărat pe noi însine şi unul pe celălalt. Cunoaşterea există şi este disponibilă în multiple forme, astrologia fiind una dintre ele, însă trebuie să învăţăm să o folosim!