Yoga

Yoga este o cale. O calea către descoperirea propriului sine, a cine suntem cu adevărat dincolo de măști, conveniențe sociale, condiționări. O calea care ne duce către îndeplinirea destinului pe care sufletul și l-a ales.

Yoga nu este doar fizică. Poate începe cu practicarea posturilor fizice numite asane, însă mare parte din calea numită yoga se petreceî afara saltelei și implică toate planurile – emoțional, mental, energetic, spiritual.

Practica yoga implică asumarea unui angajament și a unei responsabilități. Clasele de yoga nu sunt doar o altă clasă de sport. A practica yoga ca o formă de sport, este ca și cum ți-ai lua un tigru animal de companie, crezând că este o pisică. Practica yoga este un proces complex care acționeaza pe toate planurile și care declanșează situații în viața de zi cu zi care ne ajută să ne învățăm lecțiile și să ne rezolvăm traumele.

Fie că o facem conștient sau nu, momentul în care alegem să pășim pe salteaua de yoga și să ne facem practica, transmitem universului că suntem pregătiți să ne trăim experiențele pe care ni le-am programat în această viață și ne asumăm responsabilitatea pentru schimbările pe care aceste experiențe le vor produce în viața noastră.

Fie că suntem sau nu conștienți de dimensiunea spirituală a căii yoghine, ea există și va acționa asupra vieții noastre. Fie că suntem constienti sau nu, o cale se deschide în fața noastră când alegem să practicăm yoga. Fie alegem în mod conștient cum ne purtăm si cum acționăm, fie îi lăsăm pe alții să ne dicteze acțiunile și să ne influențeze comportamentul. Fie că ne asumăm responsabilitatea pentru ce se ni se întâmplă sau învinovățim soarta, pe Dumnezeu sau pe alții pentru asta, roata vieții noastre se învârte, cu sau fără noi la cârma ei.